Stridsspørgsmål

Sociokrati er et samarbejdssystem og var ved sin fremkomst det bedste, der fandtes. Men intet er perfekt og sociokrati er heller ikke et system, som kan gøre alle 100% tilpas.

Guderne griner og mennesker kan ikke vinde helt: Når man har et samarbejdssystem, som tillader organisationen at forbedre sig måske 10 gange så hurtigt som før, så får man nye problemer. Nogen kan ikke få nok og ser uroligt efter nye horisonter. Det er måske luksusproblemer i forhold til dem, man havde før; men det bliver de ikke nemmere af.

I denne undermenu følger nogle af de problemer, som har skabt små eller store lokale rifter i det internationale netværk af udøvere af sociokrati. Ved at beskrive de forskellige svar på disse kritiske spørgsmål at sikre, at danske sociokratiudøvere ikke forfalder til forhastede slutninger om noget, som ved alvorlige overvejelse kan give en dybere forståelse af noget, som endte med at blive genialt.

Emnerne er jo kontroversielle, og jeg beder om overbærenhed for, at jeg kun har begrænsede oplysninger om de modsætninger jeg beskriver. Der skulle dog være nok til at forklare nogle af de hårdt tilkæmpede svar, som andre kan have glæde af – bagefter.